מזגן מדירה מכורה

שאלה:

שלום,
קניתי דירה לפני כשנתיים בדירה זאת היה מותקן מזגן שלא הופיע בחוזה הדירה.
בעל הדירה הקודם דרש לאחר החוזה את המזגן ולא יכולתי גם עם רציתי לתת לו את המזגן מכוון שהייתי בשיפוצים ומאז לא דיבר איתי על הנושא וגם אין לי איך להשיג אותו .
האם אני יכול למכור את המזגן?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך למכור את המזגן, אבל המוכר יופיע וידרוש את המזגן, תצטרך לשלם לו את התמורה שקיבל השוכר עבור המזגן.

בהצלחה.

מקורות:

חוזה של מכירת דירה שלא הייתה התייחסות על המזגנים של הדירה, אם המזגן הוא מזגן מרכזי, המזגן שייך לקונה, כיון שזה נכלל כחלק מהדירה. ואם המזגן הוא מזגן פרטי, ומקובל שמעבירים את המזגן [צריך לבדוק את המציאות], המזגן שייך למוכר ולא נכלל במכירה. אולם את המוכר לא דורש את המזגן מותר לך להשתמש במזגן, או למכור את המזגן, ואם יבוא המשכיר לגבות את המזגן, התשלום שהגיע תמורת המזגן יהיה שייך למוכר.

בהצלחה.