לא מפרישים לי קרן פנסיה

שאלה:

שלום אני עובד במקום שמשלם לי שכר ללא פנסיה האם מותר לי לעשות דין לעצמי ולקחת את ההפרש של הפנסיה שהמעסיק צריך להפריש ע"פ חוק
שזה 12.5 אחוז מהשכר

תשובה:

שלום וברכה,

מדוע לא מפרישים לך? האם התנו כך מראש? או שידוע שבעבודה הזו כולם לא מקבלים ועל דעת כן נכנסת לעבוד? אם כך, אסור לך לקחת את הקרן פנסיה מהעבודה, מאחר ועל תנאי כן אתה מועסק שם.

אם לא התנו, והם החליט מצד עצמם לא להפריש, מותר לך לשעות דין לעצמך ולגבות את חובך. אך טוב יותר שתתבע אותם לבית דין כדי לברר מדוע הם לא הפרישו.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש תנאי או מנהג המקום, אין עליהם חובה לשלם כדין כל תנאי שבממון קיים.

אם אין מנהג או תנאי, יש מחלוקת בסימן ד האם הדין של 'עביד איניש' נאמר רק אם החפץ שלו ביד חברו, או גם לגבות חוב ממון. ולכן יש להקל. אולם טוב יותר לתבוע בבית דין.