לתרומות לחץ כאן

הפסק אחרי ברכת המפיל לקיום מצות עונה

שאלה:

שלום וברכה
האם יכול לשמש מיטתו ולדבר עם אשתו דברי פיוסים אחרי שאמר ברכת המפיל בשם וברכות ?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להמנע מכך, ואומרים ברכה זו רק כשהולכים לישון ממש, אמנם בדיעבד שסבר שישן מיד ואז התברר לו שיש בכך קיום מצות עונה וכדומה, יש להקל.

מקורות:

הפוסקים נחלקו, האם ברכת המפיל נאמרת על השינה של אותו אדם המברך, או על מנהגו של עולם, ועל החסד שעשה ה' עם ברואיו בנותנו להם את אפשרות אותה שינה מבריאה. הביאור הלכה בסי' רלט סובר, שהברכה נאמרת על שינת אותו אדם המברך, ולכן כתב שיש להזהר שלא לאומרה אלא סמוך לשינה ממש כדי שלא יבוא לידי הפסק. וראה תשובות והנהגות ח"ב סי' קלא, שמחמת סברא זו נהגו כמה מגדולי הדורות שלא לומר ברכה זו בשם ומלכות, משום שחששו שלא ירדמו. אולם, רבים מגדולי הדורות הסכימו שברכה זו נאמרת על מנהגו של עולם, הלא המה: האליה רבה שם ס"ק ג, מקור חיים בקיצור הלכות, היעב"ץ בסידורו, ביאור הגר"א סו"ס תלב, ועוד רבים שאין כאן המקום לפורטם. משום כך הכריעו הפוסקים, שבשעת הצורך ניתן להקל ולהפסיק לאחר אמירת ברכה זו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בדיוק נשאלנו בשאלה דומה השבוע, ואמרנו שאין לבוא לחשש ברכה לבטלה כדי להרויח את הברכה אם מנהגך שלא לברך אחרי חצות, ראה בקישור הבא השיטות, אין לברך, אבל לא מברכים לכתחילה על דעת לעשות הפסק.
    https://din.org.il/2020/05/14/%d7%91%d7%a8%d7%9b%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%99%d7%9c-%d7%9c%d7%90%d7%97%d7%a8-%d7%97%d7%a6%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%94-2/

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל