דיווח למוקד 106 על הזנחת שדות קוצים

שאלה:

אני גר באזור שיש בו שטחים פתוחים באחריות הדיירים באזור [ולא באחריות העייריה], אולם העייריה יש לה סמכות לפקח שנשמרים שם כללי נקיון וכד' בסיסיים. התושבים נוטים להזניח מאד את המקום שמצטבר צמחיית בר וכד'. ומדי פעם העייריה נותנת התראה לקנסות לקיצוץ צמחיה [ביחוד שיש סכנה מנחשים וכד'], אך העסק ממשיך כרגיל…
האם מותר לי לבקש ממוקד 106 שישלח פקח שוב ושוב עד שאפילו יתן קנס כדי שהעסק יתחיל לתפקד? [פקח ראשי אמר לי שאם אני רוצה הם יתקנו קנסות כי זה מה שהם אמורים לעשות מעיקר הדין]

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סכנה בהזנחה, אסור למסור לפקחים, ואם מלשין לפקחים, יש בזה חשש 'מוסר'. ועליו לתבוע אותם בדין תורה ושם יחליטו האם הם חייבים לקצוץ.

אם יש סכנה ממשית בהזנחה, יש להתרות בהם תחילה, ואם לא ישמעו להתראה יהיה מותר למסור אותם לעירייה.

בהצלחה.