דחיית עונה מחמת חוסר אפשרות לטבילת עזרא

שאלה:

שלום לכבוד הרב א.האם יש עניין לבטל תשמיש בליל שבת קודש בגלל שאין אפשרות לטבול ביום שבת בבוקר.ב.האים יש עניין שאחרי תשמיש האישה צריכה לעמוד מתחת לברז במקלחת במשך 3 דקות לשם טהרה .של אחרי תשמיש תודה לכבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

1. חלילה, מצות עונה היא חיוב גמור, ואילו טבילת עזרא זה רק הידור ומעלה.

2. כל נושא טבילת עזרא ותשעה קבין הוא רק לגברים, נשים כלל לא מקפידות בזמנינו על טומאת קרי, מהרה יבנה המקדש וענין זה יהיה נוגע גם להן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב מסתכל על טבילת עזרא מהפן ההלכתי שכמובן בטלוהו לטבילת עזרא אבל אלו ההולכים בדרך החסידות הענין של טבילת עזרא הוא מאוד חמור ולכן אם אפשר לדחות את העונה ליום שבו יוכל לטבול למחרת מה טוב (וכמובן במצב העכשווי אם אין אפשרות לטבול מפני הסכנה אין לדחות את העונה.) כך שמעתי מגדולי עולם.