צביעת דירה בסיום תקופת השכירות

שאלה:

אני השכרתי דירה גדולה מאוד למשפחה ברוכת ילדים כן ירבו למשך 6 שנים
למעשה כל שנה חתמנו על חוזה שכירות חדש למשך שנה בלבד (במצטבר 6 ש')
הסעיף בחוזה שמחייב את השוכר לצבוע זה לפי מצב הדירה שקיבל בזמן חתימת החוזה
והיות וכל שנה חתמנו חוזה חדש והדירה לא הייתה צבועה בזמן חתימת החוזה האחרון האם השוכר פטור מלצבוע ?
האם יש עילה לשוכר להיפטר מלצבוע את הדירה בגלל
1. כתמים של רטיבות שחייב בהם המשכיר (ובמשך כל תקופת השכירות השוכר לא תיקן אפי' על חשבון המשכיר
2. חדר שיש בו קיר 1 הנמצא מאחורי ארון ספרים שלא היה צבוע
בתודה מראש ובברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לצבוע את הדירה כפי שקיבל את הדירה בתחילה – לפני שש שנים.

את המקום שיש בו כתמים בגלל רטיבות ולא בגלל שימוש, חייב המשכיר לשלם.

חדש שיש בו קיר אחורי ארון והקיר לא היה צבוע – פטור השוכר לצבוע את אותו קיר שלא היה צבוע.

בהצלחה.

מקורות:

השוכר התחייב לצבוע את הדירה כפי שקיבל. והחוזה החדש שנחתם כל שנה לא פוטר לצבוע ועדיין חייב לצבוע כפי שקיבל.

כתמים שיש ברטיבות חייב המשכיר.

חדר שהיה מאחורי ארון שלא צבוע, אין חובה על השוכר, כיון שקיבל קיר לא צבוע, הרי הוא מחזיר כפי שקיבל – קיר לא צבוע.