עדות בבית המשפט

שאלה:

לפני כ17 שנה הוציאו על שמי תלושי שכר ללא ידיעתי במקום מסוים לא היה לי מזה שום טובת הנאה לפני 7 שנים הוזמנתי לחקירה באזהרה בנושא ואכן אמרתי את האמת השבוע הוזמנתי להעיד בבית המשפט את מה שנחקרתי ואני כנראה אחד מהרבה מאוד עדים בפרשה הזאת מה אני אמור לעשות בנידון על פי ההלכה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ואין לך אפשרות להתחמק, מותר לך להעיד בבית משפט.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן כח סעיף ג מבואר שאסור לעד אחד להעיד בערכאות, מאחר ולפי הלכה אין אפשרות לחייב על פי עד אחד. אבל אם יש שני עדים, מותר לו להעיד.

במקרה שלך שיש עוד עדים, לא נחשב שמחייבים ממון על פי עד אחד, ולכן מותר להעיד. אמנם בית משפט יחייבו אותו הרה יותר מהחיוב לפי הלכה, ולכן היה מקום לאסור. אולם מאחר ואתה חייב לבוא להעיד ואין לך אפשרות להתחמק, וגם יש עוד עדים שמעידים מותר לך להעיד.

בהצלחה.