מהו המקור בתורה למלאכת מכבה ולמלאכת זורע?

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול מהו המקור בתורה למלאכת מכבה ולמלאכת זורע? כתוב שזה אחת ממלאכות שהיו במשכן אבל איפה כתוב בתורה שכיבו את הפחמים או שזרעו?
אני מחפש את המקור בתורה ולא בגמרא.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שלא רק מה שעשו בפועל במשכן עצמו נאסר אלא כל מה שנצרך למלאכת המשכן, והזריעה נצרכת להכנת הסממנים לצביעת היריעות. הכיבוי היה נצרך להכנת כלי המשכן, וכן היה נצרך להכנת פחמים, ראה תוס' יום טוב שבת פרק ב משנה ה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי, אז אין מקור ברור בתורה למלאכות אלו? רק מבינים שבשביל לעשות דברים מסוימים במשכן היו צריכים לכבות או לזרוע?
    תודה!