ויתור על מקום עבודה לחברה

שאלה:

שלום רב.
הייתה תקופה ארוכה שחיפשתי עבודה לאחר השירות לאומי שלי, ובגלל הפן הדתי התקשיתי למצוא.
לאחר כמה חודשים ברוך השם מצאתי עבודה במקום טוב, אך המשרה לא בדיוק מלאה.. אבל העבודה נעימה לי
מצד שני אני כן מעדיפה משרה מלאה.
הגשתי קורות חיים תוך כדי למשרה בבית חולים וחזרו אלי לראיון.
גם חברה שלי עובדת בבית חולים הזה אך המשרה הזמנית שלה נגמרת כמעט, ויצא שהיא גם שלחה קורות חיים לאותה משרה שלי.
לא חזרו אליה, והיא רוצה ללכת לדבר איתם לגביה.
לא נעים לי להגיש מועמדות, כרגע יש לי מקום אחר לחודשים הקרובים אבל זה לא משרה מלאה וכן חשבתי לבוא לראיון
מצד שני לא נעים לי ממנה
האם זה לא מוסרי להגיש מועמדות למשרה שחברה טובה צריכה, כאשר לי יש כרגע משהו אבל לא כלכך טוב?
מקווה שהשאלה שלי מובנת. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

זה מוסרי לגמרי להגיש את הקורות חיים, עבודה זה דבר שהא לאורך זמן ובעל משמעות, ואין לך חיוב לוותר עליו. אבל לא הייתי עושה את זה בהסתר בלי שהחברה תדע. היא הרי סיפרה לך שהיא מגישה, והיא תחשוב שבאת ולקחת לה את שלה… רק אם תהיי גלויה איתה היא לא תעלב ולא תרגיש שניצלת מידע שלה. לכן תשוחחי איתה, תתייחסי לכך כביכול יש אפשרות לשתיכן בבית החולים, ואחת כאן לא על חשבון השניה, וכך היא לא תרגיש רע.