התרת נדרי צדקה

שאלה:

שלום וברכה,
בערב לג' בעומר התקשרו לסבי ובקשו התרמה אזישהו ארגון ואמרו שאם יתרום יתפללו עליו, ובאותם זמנים התהלב ואמר שיתרום להם 50 שקל כל חודש למשך 3 שנים, לאחר כמה ימים הבין שכנארה עבדו עליו או כל דבר אחר, ובסופו של דבר התחרט, ופוחד מחיוב נדר, מה עליו לעשות? האם להתיר? ואם כן האם ניתן למנות שליח בשבילו שיתיר לו את הנדר? ואיזה התרה לעשות? תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין למה אתה חושב שעבדו עליו, יתכן וזה אכן אירגון רציני, תברר איזה אירגון ותכתוב לנו ננסה לסייע.

לעצם הענין, כיון שמדובר בסך רב, אם זה קשה עליו והוא דחוק לפרנסתו, יתכן שזה בכלל נדרי צדקה שמתירין אותם מדוחק, אם זה מצבו ניתן לעשות התרת נדרים, לכתחילה אין לעשות על ידי שליח, אלא כאשר יתייצב המצב בעזרת ה' ויחזרו לבתי הכנסת הוא יוכל לעשות זאת אצל הרב המקומי לאחר שהרב יבדוק באמת את הנקודה הנ"ל.

בהצלחה