לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכנה משבת לחול – הבאת יין להבדלה

שאלה:

לחמי לא נשאר יין להבדלה וביקש ממנו לקראת שלש סעודות שאני יביא מהבית יין והיה אצלי כוס יין אחד מצוצמם האם יש בזה בעיה משום הכנה שאני מביא מהבית שלי בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

הבאת יין לצורך הלילה זו בעצם דוגמא שהביא המשנה ברורה בסי' תקג ס"ק א לאיסור, אלא שציין שם לדברי החיי אדם בסי' קנג שהקל בזה בשעת הדחק, וצורך מצוה, ונראה שגם כאן יש להקל בשעת הדחק לצורך מצוה לפי דבריו, והכל לפי הענין. ואם כן יהיה מעט יותר ברווח שתוכל לטעום ממנו בשבת – זה הכי טוב…

שבוע טוב.