אבלות שלושים בהגיע חג השבועות

שאלה:

בעלי נפטר ביום י"ד אייר,נקבר ביום ט"ז אייר, מתי יהיה יום השלושים?
(חג שבועות בדרך ויש לי ילדים ולבעלי יש אחים)

תשובה:

שלום וברכה

המקום ינחם אתכם בתוך אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד!

ימי השלושים נקבעים לפי זמן הקבורה אבל לגביכם זה לא מאוד משנה, כל דיני האבלות מתבטלים בהגיע חג השבועות, ולכן בערב החג סמוך לערב מותר לאחים להסתפר וכל דיני הרחיצה והכיבוס הכל בטל, הבנים לא יסתפרו עד שיגיע זמן גערה שהוא לספרדים שלושים יום ולאשכנזים בשיער הראש עד שלושה חודשים מתספורת אחרונה. לגבי העלייה לקבר זה יעשה שלושים יום לאחר הקבורה כולל יום הקבורה, ואין לזה קשר עם דיני האבלות.

בשורות טובות.