12 הצעדים – עבודה זרה?

שאלה:

שלום רב
האם יש בעייה בטיפול 12 צעדים כי שמעתי אבל אני לא יודע אם זה נכון שהגראיל"ש זצוק"ל המליץ על זה מאידך שמעתי שיש טוענים שיש בעייה מצד ע"ז מה נכון?

תשובה:

אינני בקי די הצורך בשיטה הזו, אבל ככלל אינני רואה בה בעיה. נכון שאדם שהוא בעל אמונה אחרת שאינה יהודית, מבצע את העבודה הזו מול מה שהוא רואה בו אלוקים, אבל כאשר אתה מבצע זאת מול אלוקי ישראל, ובעצם מכיר בכוחו העליון שרק הוא יכול להושיע אותך, ואתה מתוודה בפניו ומבין שאתה חייב דין וחשבון לפניו על מעשיך, זו דוקא פעולה דתית יהודית ולאו דוקא עבודה זרה. אבל אני מסתייג שוב, אינני מכיר את התוכנית לעומק ואם יש בה מוטיבים מסויימים שאתה מסופק לגביהם, תכתוב אותם ונברר יחד.

שבת שלום ומבורך.