שבת

שאלה:

1-בביתי, חלק מאחיי, משתמשים בשירותים במשחת ניקוי בשבת, לאסלה. אני לא משתמש בזה, אבל השאלה שךי היא ,
האם מותר לי, במידה שיש עוד שאריות של חומר באסלה להשתמש בשירותים ולהוריד את המים? או שיש בזה חשש של ממרח , או איסור אחר?
אני כמובן לא משתמש בחומרים הללו בשבת.
מה הדין אם מדובר באבקה?

2- במקרה שהמיחם על הפלטה מתנדנד, ככה שכשתמשמשים בו להוריד מים, אז חלק מהמיחם מתרומם מעל הפלאטה וחוזר, האם מותר להשתמש בזה בשבת? כמובן, שמדובר במים שהתחממו כבר בקומקום. והיו בלילה על הפלאטה במיחם.
3- כאשר אני קורא חוברות או עיתון, אני שם לב שהדפים יוצאים ונכנסים מהסיכות ולסיכות תוך כדי השימוש בעיתון , והפיכת הדפים.
האם יש בזה חשש של מתקן? או איסור אחר?

תודה רבה לכם,
מאד יעזור אם תוכלו לענות לפני שבת, למרות שהזמן קצר.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה, הכל מותר, מפני השבת המתקרבת אני מקצר.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1