נטילת ידיים שחרית – על איזו נטילה מברכים?

שאלה:

שלום כבוד הרב. שאלה לגבי נטילת ידיים שחרית: אם אדם נצרך לנקביו בבוקר לפני נטילת ידיים ואחרי זה שטף ידיים עם סבון מטעמי היגיינה האם אחרי זה יכול ליטול ידיים עם ברכה?
והאם אפשר תוך כדי שהוא מנקה את הידיים לצחצח שיניים לפי הנטילה.? תודה.

תשובה:

אפשר לברך על הנטילה אחר כך.

בבוקר יש שני סוגי חיובים של נטילת יידם, יש נטילת ידים משום רוח רעה, זה עושים מיד כשקמים, לפני שירותים וצחצוח שיניים וכו', כדי להסיר את הרוח רעה. אחר כך הולכים לשירותים ושוב נוטלים ידים ועל הנטילה הזו מברכים כי היא זו שמהווה הכנה לתפילה ולא הראשונה שאחריה עוד הולכים לשירותים.

מקורות:

ראה משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סי' ד.