מעשרות – אדם שדחוק בפרנסתו

שאלה:

שלום רב,
אנחנו זוג עם 2 ילדים ב"ה, אני מרוויח כ8,500 ₪ חיים נורמלי ללא מותרות כמו רכב חופשות וכדו', רציתי לשאול לגבי מעשרות, במידה וניתן מעשרות זה יכניס אותי למינוס בבנק, האם יש עניין לתת במצב כזה או שאם אני אשלם ריבית בעקבות כך עדיף שלא

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור להכנס לחובות בשביל נתינת מעשרות. מעשרות חייב רק אדם שיש לו אפשרות לתת ועדיין יוכל לחיות בצורה סבירה ורגילה ללא מותרות.

וסתם כלל בחיים, הנושא הוא לא רק הריבית, חובות בבנק שאין מהיכן להחזיר, נצברים ומתרבים ומשתרגים על הצואר…

שיהיה תמיד רק שפע ברכה עד בלי די!

שבת שלום.

מקורות:

הרחבה על כך ראה כאן.