מברכים על תספורת אחרי הספירה?

שאלה:

שלום לרב/רבנים שליט"א
ראיתי מקצת אנשים מסורתיים שמתגלחים ומסתפרים בסוף ספירת העומר (ואפילו בל"ד לעומר) שלפני שמתחילים לקצוצ את שער הראש או הזקן מברכים בשם ומלכות "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצותו וצונו על קצירת העומר".
השאלה הא'
האם יש מקור למנהג הזה? כי לא ראיתי לשום רב או ת"ח שעושה מעשה כזה.
השאלה הב'
האם זו לא ברכה לבטלה? כי הרי קצירת העומר היא בכלל לא נוהגת היום ולעניות דעתי הגלה אין לקצירת העומר שום קשר לשער האדם.
השאלה הג'
במידה ודעתי נכונה שזו ברכה לבטלה, איך אפשר להסביר להם בצורה נעימה ולהוכיח אותם בלי להרחיק אותם כי ודאי שמעו את זה מרב מסויים שאולי טעה או שלא הבינו את דבריו נכון.
תודה ושבת שלום.

תשובה:

זו ממש ברכה לבטלה חסרת טעם, נראה לי שרב מסויים אמר בדיחה בשיעור והבינו אותו ברצינות, חובה לומר לשומעיו שזו היתה ממש בדיחה! ויש לעדכן על כך את הרב שלא יאמר בדיחה זו שוב, הוא בודאי לא מעלה על דעתו למה זה גרם…

שבת שלום ומבורך.