חשש גזל מחברה גדולה

שאלה:

שלום רב,
בעבר עבדתי בחברה תאגידית גדולה, שכחלק משירותיה הציעה לעובדים או חדר אוכל ששייך לחברה עצמה, או אפשרות לאכול על חשבון החברה במסעדות חיצוניות.
נהלי החברה קובעים שאין להשתמש בשתי האפשרויות ביום אחד, ואם יקרה דבר כזה העובד יחויב על אחת הארוחות בתלוש המשכורת.
אני בזמנו השתמשתי מדי פעם בשתי האופציות והסכמתי שיחייבו אותי בסכום המלא של אחת הארוחות.
בפועל שמתי לב בתלושי המשכורת שהחברה מעולם לא חייבה אותי על הארוחות ה"כפולות" כפי שהיא הייתה אמורה, וזה הצטבר לסכום לא קטן.
היות ומדובר בחברה גדולה שממוקמת ברובה בחו"ל ומוכרת מניות, אין אדם בודד שיש באפשרותי להחזיר לו את הכסף, ואין באפשרותי כאדם שכבר לא מועסק על ידי החברה לדבר עם מישהו מהנהלת החשבונות של החברה היות והם לא יושבים בארץ.
למעשה, האדם היחיד שהצלחתי ליצור איתו קשר זה הבוס שלי לשעבר(שעדיין מועסק על ידי החברה היום, אך לא חלק מהבעלים), שאחרי ששמע את הסיפור אמר לי לתרום את הכסף לצדקה.
מה אני יכול לעשות כדי לצאת מכל ספק של חשש גזל?
ואם תרומה זה באמת הפתרון הכי טוב פה, האם יש עדיפות לתרומה לגורם מסוים במקרה הספציפי הזה?
תודה רבה, אשריכם!

תשובה:

שלום וברכה,

אם דיווחת לחברה שיחייבו אותך, והם לא חייבו אותך, אין עליך עוון גזל, ואין חובת השבה.

בהצלחה.

מקורות:

אם דיווחת שאתה חייב להם כסף, והם לא גבו את החוב אלא שילמו לך מלא, הרי זה נחשב למחילה מצידם. אתה באת לשלם והם לא לקחו את התשלום, והרי זה מחילה.