השתדלות בפרנסה – הצורך בלימוד תורה

שאלה:

שלום רב ,אני לא יודע אם זו שאלה הלכתית אבל אשמח אם תיהיה לכם תשובה,
רציתי לשאול בנוגע למידת ההשתדלות בפרנסה, אני עובד 9 שעות ביום ורואה בחוש שלא כמות ההשתדלות מועילה אלא שאלוקים נותן לי כל פעם סכום אחר אני רוצה להוריד שעות בעבודה לטובת לימוד תורה, השאלה האם בן אדם צריך לעשות השתדלות מרובה ככל שביכולתו לטובת פרנסת משפחתו או שדי בהשתדלות של לצורך הדוגמא 7שעות ביום ובשאר לימוד תורה

תשובה:

שלום וברכה

קשה מאוד להכריע כמה השתדלות צריך לעשות, אינני יודע מה היכולות שלך ומה אופי עבודתך והיקף משפחתך.. ככלל כבר אמרו חכמים עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי, וזה דבר מאוד קשה בזמנינו שהמעסיקים דורשים יום עבודה מלא מלא, אבל אם יש לך אפשרות להוריד שעתיים ולהקדיש ללימוד תורה ותוכל לחיות בצורה סבירה, אין ספק שזה הדבר הנפלא ביותר שיכול להיות. אחרי תשע שעות עבודה מגיעים מרוטים ומי יכול ללמוד כמו שצריך… בקושי שעה שעה וחצי… תתיעץ עם רב שמכיר אותך ותקבל החלטה מתאימה.

שבת שלום ומבורך ושיהיה תמיד רק שפע!

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1