תספורת מוזיקה מותר עכשיו אחרי ל"ג בעומר

שאלה:

האם מותר לי להסתפר ולשמוע כל סוגי המוזיקה כעת, נכון ל 14.5.2020 ??

תשובה:

שלום וברכה

לגבי תספורת: המנהג הרווח בין בני אשכנז – להמנע מתספורת על ל"ג בעומר בבוקר, אחר כך מותר, בני ספרד עד ל"ד בבוקר ואחר כך כנ"ל אין הגבלה. אמנם הנוהגים על פי האר"י להמנע כל ימי הספירה מתספורת, יבורכו, זה הידור ולא חובה וכל אחד יעשה כמנהגו.

לגבי מוזיקה, מנהג בני אשכנז להמנע מכך כל ימי הספירה בגלל האבלות על קדושי גזירות תתנ"ו, כמבואר בט"ז סי' תצג.

בני ספרד נהגו להקל בזה, וכן הורה הגר"ע יוסף להקל אחר ל"ג בעומר לשמוע מוזיקה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שמקילים לשמוע מוזיקה שקטה בספירת העומר, ויש הגיון לומר שמי שקשה לו מניעת שמיעת מוזיקה, אף אם לא יסמוך על היתר זה לפני ל"ג בעומר, יכול יותר לסמוך על כך עכשיו.