יובש בידים מחמת נטילות ידים רבות

שאלה:

יש לי בעיית יובש חמורה בידיי.
בטוחני שהמיים גורמים ליובש חמור זה מכיוון שאני נוטל ידיי מכלי המון פעמים ביום. אני נוטל לפי מה שלמדתי בהלכה: לאחר נעילהחליצה של נעליים, הורדת גרביים, לאחר שימוש בשירותים(צרכים), לאחר שהות בלבד בחדר רחצהשירותים, לאחר גילוחגזיזת ציפורניים, לאחר קימה מן המיטה בבוקר, ושוב לאחר המיקלחת לפני תפילת שחרית, לפני תפילת מנחה, לפני תפילת ערבית.

כמו כן, אני נוהג למרוח שמן מיוחד ליובש ידיים וכן מריחת קרם לחות.
האם קרם הלחות או השמן חוצצים למעשה בשעת נטילת הידיים מכלי?
מהו עצתך? להמשיך להשתמש ללא חשש? האם אני מגזים בתדירות נטילת הידיים? אשמח לקבל עצתך. תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ננסה לראות מה אפשר לוותר: לגבי כניסה לבית הכסא בלי עשיית צרכים, אם זה שירותים בלבד, יש ליטול, אבל אם מדובר בחדר האמבטיה שיש שם גם כיור ועוד דברים, המיקל שלא ליטול יש לו על מה לסמוך, [ועדיף לצורך הבריאות הגופנית וגם זה יכול לגלוש הרבה פעמים לנפשית להקל בכל זה וגם במקרים הבאים שהבאנו ולא ליטול] ראה הליכות שלמה פרק כ אות כד, וע"ע אור לציון ח"א סי' ט.

בהורדת גרביים, אם הן לא מזוהמות גם יש להקל, ראה אשל אברהם בוטשאטש סי' ד ובמאסף לכל המחנות שם אות קז.

כמו כן בחליצת נעליים בלי לגעת בהן, נהגו להקל כדברי המגן אברהם שם ס"ק יט שא"צ בנטילה [שלא כעולת תמיד שם ס"ק יב].

גם בנגיעה בשרוכים בלבד ראה הליכות שלמה שם סעי' יח שיש להקל.

יש לבדוק למה יוצא לך כל כך הרבה פעמים ליטול ידים אולי יש לך גם לחץ מסויים שמא נגעת, מזה צריך להשמר…

לגבי הקרם לחות, לאחר שהוא נספג טוב בעור הוא לא חוצץ.

ברכה והצלחה