הקיץ בפתח – שמירת העינים

שאלה:

בימים אלו כאשר הקיץ ממשמש ובא ואיתם מגיעים הימים החמים תרתי משמע – איך עוברים תקופה זו בשלום ויוצאים ללא פגע?

תשובה:

אכן כל יהודי בן תורה ימנע עצמו מהליכה ברחובות שיש בהם פריצות, וככל שנמצא עצמנו יותר מול הגמרא כך נטהר יותר את נפשינו ונזכך נשמותינו, ונמלא את יעודנו עלי אדמות.

ובכל אופן באם אכן נקלעים לאזורים שיש בהם פריצות, צריך כמה שיותר להתרחק ולהוריד את העיניים ולא לתת ליצר לפתות שרק יסתכל לצד מסוים וכדו' כי אין לדבר סוף, ולהרגיש כאי' אתה נמצא במקום מסוכן ושזה מזיק ואתה רק רוצה כבר למהר ולצאת ככל האפשר, כי באמת זה נזק רוחני נורא לנשמה שקשה מאוד לתקן אחר כך.

וכדאי מאוד לקחת איתך איזה שאלה תורנית או לקח מוסרי חשוב או רעיון חסידי וכל דבר טוב ששמעת שאתה מחובר אליו ומבין אותו טוב ויש לך הנאה לעסוק בו, ולהיות שקוע ברעיון כזה גם בזמן שאתה עובר במקומות שהם פרוצים וככה לא לשים לב למה שקורה מסביב בכלל.

קיץ פורה ובריא!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה אמור לעשות נהג שמזדמן לו מראה אסור תוך כדי נהיגה? הרי אין אפשרות להוריד ראש מהכביש. וגם אין כמעט מקומות סטירליים לחלוטין.