בישולי גויים בתנור חשמלי

שאלה:

שלום עליכם, נשאלתי אמש, לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל אם יש בישולי גויים כאשר מקור החום הוא חשמלי, חיפשתי בספריו יחוה דעת יביע אומר והליכות עולם ולא ראיתי שכותב במפורש בישול בחשמל. ניתן להבין בתשובותיו לבישול קופסאות שימורים במפעל בקיבוץ מה לי באש גלויה, בעישון, בקיטור, במים חמים, אבל חשמל לא מופיע. בספר הכשרות למעשה עמוד טו' במראה מקורות למטה טו' מביא רשימה של פוסקים שפוסקים שאין בחשמל בישולי גויים, מה הדין לדעת הרב ואם יש מקורות בכתבי הרב.
בברכת התורה
משה גומרי
רב בית הכנסת "עוז ותעצומות" באר שבע

תשובה:

שלום וברכה

אמת הדבר שכך הביא בס' שם בשם הגרב"צ אבא שאול, אבל ודאי זה נגד כל המקובל בענין זה, וראה כאן מה שכתבנו בענין בישולי עכו"ם במיקורגל [שם יש סברא אחרת להתיר, משום שאין בכלל אש, בשונה מתנור חשמלי שיש בו גוף חימום שהוא ממש אש] ואעפ"כ הבאנו מגדולי המורים לאסור. לא מצאתי בספרי מרן הגר"ע יוסף התייחסות לזה, אבל נראה שאם היה סובר שקיימת כזו קולא הרי שהיה כותב זאת.