אני מקבל עלי – זה לשון נדר?

שאלה:

אדם שאמר ״אני מקבל עלי עוד שנה של ישיבה״ והוא לא רוצה להמשיך ללמוד כל היום אבל חצי היום . האם אפשר להתיר את הקבלה הזאת . תודה

תשובה:

שלום וברכה

מדובר בשבועה של ממש, לגבי התרת נדרים צריך למצוא פתח ולהתיר, כדאי לפנות לראש הישיבה או רב בית הכנסת שיעשה התרת נדרים בפני שלושה שמבינים ויודעים את ענין ההתרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם כתב ע"ג דף , אם אעבור עבירה פלונית אהיה בתענית 8 שעות ,ואתן סכום 50 שח לצדקה
    ואמר בפיו מה שכתוב פה עלי בנדר (לא זוכר אם היה מוזכר המילה 'נדר' בכתוב)
    האם נחשב נדר ?
    וכן האומר 'קונם עלי חלב לשבוע ' (לא סתם חלילה אלא הוא קנס את עצמו על חטא חמור!!) האם זה כולל עוגות חלביות והאם זה משנה אם יש בהם חלב או גבינות ,תודה רבה מראש!

  2. על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ולכן אם הקבלה לא היתה “בלי נדר” יש לערוך התרת נדרים. ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.
    לגבי שאלתך השניה קשה עלי ההכרעה, לכאורה מותר כי בלשון בני אדם חלב הוא החלב עצמו, אבל אינני יודע להכריע.