לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אותו ואת בנו במשחטות היום

שאלה:

שלום וברכה.

למדתי כעת במסעת חולין את דיני הלאו של אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד.
מבואר במתני' שאסור אפילו בתרי גברי שאחד שוחט את האם והשני שוחט את הבן, ואסור גם כשהם לא מתואמים ביניהם, ועל המוכר לעדכן את הקונה 'היום מכרתי את אמה, ויש לך להמתין עם שחיטת הבן'.

אודה לכם מאוד אם תבארו לי כיצד מתנהלים עם זה היום כשמדובר באלפי בהמות שנשחטות ביום אחד. האם בעלי הרפתות מנהלים רישום מי האם מי הבן? האם בעלי המשחטות יודעים להפריד ביניהם שלא יהיו ביום אחד. אולי שייך בזה ביטול בתערובות?

אודה לכם מאוד אם תאירו את עיני בהבנת העניין.
תודה וברכה.

תשובה:

בדרך כלל לא קיימת כזו שאלה כלל בשחיטה, משום שלשחיטה לוקחים רק עגלים, בהמה בוגרת יותר מיועד להמלטות או אספקת חלב, הבשר שלה כבר קשה ואינו טעים לאכילה.