מעשרות מכסף שרוצה להשקיע בעסק נוסף

שאלה:

אדם שיש לו עסק פרטי ורוצה להשתמש ברווחים להשקעה נוספת מבלי להוציא כעת מעשרות האם זה מותר ואיך עליו לנהוג אם היה לו חלילה הפסד בהשקעה השניה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה תלוי כיצד העסק הזה מתנהל אצלו: אדם שיש לו חברה שלה חשבון עיסקי שהוא אינו משתמש בו לצרכיו כלל אלא לצרכי העסק, ויש פיקוח רואה חשבון על העסק, והוא משקיע בכל מיני מקומות דרך החשבון הזה, ודאי אינו חייב לשלם מעשרות אלא מהכסף שהוא לוקח לעצמו ולא מכסף שעדיין נשאר בחברה ועושה רווחים.

אבל כאשר מדובר באדם פרטי, שמרויח ובאופן עקרוני הכסף כבר שלו והוא יכול להשתמש בו, והוא בוחר להשקיע אותו בעסק נוסף, לכאורה פשוט שחייב קודם להפריש מעשר כספים.