הכשרת תנור ותבנית

שאלה:

מי ששם בורקס חלבי בתנור בשרי שעברו עליו 24 שעות על גבי תבנית בשרית שהיתה עליה נייר אפיה ולאחר שש דקות שהובחנה הטעות הוצאה התבנית. הבורקס היה קר אולם התבנית היתה חמה מאוד, אמנם מתחת לנייר האפיה לא היתה שום לחלוחית שעברה לתבנית. האם התבנית נאסרה?

תשובה:

התבנית נאסרה כי היא בלעה גם מהבורקס וגם מהתנור, אלא שכיון שהבליעה מהתנור אינה בת יומה, והיא עצמה אינה בת יומה, מספיק לעשות ליבון קל, לנקות היטב את התנור והתבנית, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולהכניס את התבנית לתנור הריק ולהפעיל על חומו המירבי 40 דק'.

בהצלחה