הגשת מעיל כאשר יש ספק אם יש דברים בכיס ואין שם עירוב

שאלה:

שלום, כבוד הרב
תודה רבה על תשובה מהירה על שאלתי לגבי מעיל בקשר לדיני מוקצה.
שכחתי לציין שמדובר במקום בחו"ל שאין שם עירוב. האם גם במקרה כזה מותר להגיש מעיל לאורח כאשר הוא עומד לצאת מרשות היחיד לכרמלית או רשות הרבים כאשר יש ספק אם יש לו בכיס של מעיל חפצים אף על פי שהם לא בגדר מוקצה או שיש בזה משוש לפני עוור לא תתן מכשול או מסייע בידי עוברי עבירה?
שוב תודה.

תשובה:

אין בזה לפני עיור ומסייע, הוא בלאו הכי לא יצא מהבית שלך בלי המעיל, וגם לא זקוק לסיוע לך, זה בסך הכל אקט של נימוס וידידות.