תפיסת חנייה ציבורים לעצמו

שאלה:

במתחם מגורים מסויים יש חנייה ציבורית עבור כל מי שמזדמן למקום, ויש מצוקת חניה. לאחת המשפחות יש רכב ויש אופנוע, כאשר הרכב יוצא מהחניה, הם מעמידים את האופנוע בתוך החניה, כדי שכאשר הרכב יחזור תהיה לו חנייה פנויה ולא יצטרכו לתור אחר חניה ולבזבז זמן. הם יכולים להחנות את האופנוע באופן שיאפשר לרכב אחר לחנות, אך אם יעשו כך אחרים יתפסו את החניה..

האם הם רשאים לעשות כן?

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות למנוע את הדייר שתופס חנייה באמצעות האופנוע, ובזה שומר לעצמו את החנייה.

בהצלחה.

מקורות:

תופס לבעל חוב במקום שחב לאחרים לא קנה. אבל אם תופס לעצמו ולאחרים קנה, משום מיגו דזכי לנפשיה זכי נמי לחבריה. ראה שו"ע חו"מ סימן קה.  וכ"ש שיכול לתפוס לעצמו למרות שחב לאחרים. וגם במקום שלא משתמש הרי הוא תופס לעצמו כאשר יש לו זכות חנייה, ולא ניתן לעכב בעדו.