מכונית הרשומה על שמי שנוהגים בה בשבת

שאלה:

אני בעלים של חברה. בחברה יש לי עובד שקבל מכונית חדשה מטעם החברה. קבל אותה כחל מתנאי העסקה. הרכב רשום על שמי הפרטי. לא על שם החברה. האם זה בעיה שהוא נוהג בה בשבת וחג. ואם זו בעיה מה הפתרון. – תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה חלק מתנאי העסקה וכפי המקובל והנדרש בשוק, וזה לא בבחירתך, או איזו מתנה שאתה נותן לו, לא נחשב הדבר שאתה מכשיל אותו בנסיעה בשבת, כך שבעצם הוא אחראי למעשיו ואין לך חלק בזה. מה שהרכב רשום על שמך אינו רלוונטי, אין חיוב שביתת כליו בשבת.