להתפלל מהבית שהציבור מתפלל בחוץ

שאלה:

כיום שהציבור מתפלל בשטחים פתוחים, יש לי אפשרות להתפלל איתם מהבית שלי על ידי מראה פניו. חשבתי לכאור' שזה עדיף מלהתפלל איתם בחוץ, כי שאני מתפלל בבית אני גם מקיים תפילה במקום סגור שעדיפה מתפילה במקום פתוח. האמנם החשבון שלי צודק?
בנוסף מה מגדיר תפילה כמקום פתוח? האם זה שיש גדר עשרה טפחים מסביב זה כבר לכתחילה? ואם עשו בד על הגדר מול עיני המתפללים זה וודאי כבר לכתחילה למרות שמהצדדים הכל פרוץ. ובכלל מה הדין גינה שהיא באמצע בין בניינים, ומכל הכיוונים היא מגודרת בבניינים, האם יש למה מעלה של מקום סגור?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע להכריע בזה, ומסתבר שהעיקר הוא היכן יכוון יותר בתפילה. מרהיטת דברי השלחן ערוך בסי' צ סעי' ה נראה שאין צורך בקירוי והעיקר שיהיו מחיצות ומקום שאין בו עוברים ושבים, וכן הובא בשערי תשובה שם בשם הברכי יוסף. אבל יש שלמדו בזוהר הק' המובא במשנה ברורה שם ס"ק יא שלא די בזה וצריך בית ממש, ולא נהגו להקפיד על כך. בכל מקרה אם הגינה הזו עוברים בה כל הזמן אנשים, אולי אכן יש להעדיףך לעמוד בבית אחר שבלאו הכי כבר יש שם עשרה.