דרך הרבים מפסיקה – כשיש מנין בצד אחד

שאלה:

אני משער ששאלה זו כבר נשאלה אז מחילה על הטרחה, אבל אם רוצה להצטרף ממרפסת שהיא מעבר לכביש ששם כבר יש מנין (מדגיש, כבר יש מנין בלעדיו), האם עדיין יש בעיה של רשות היחיד או רבים שמפריד?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה במקור הדברים בסי' קצה לגבי זימון מדובר ממש באופן זה, שבכל חבורה יש מספיק אנשים בשביל זימון, ואף על פי כן אם דרך הרבים מפסקת ביניהם הם לא מצטרפים כדי שאחד יברך לכולם. לכן נראה לי שיש להחמיר בזה לכאורה.