קורנפלקס – חמץ?

שאלה:

האם קרונפלקס זה חמץ

תשובה:

בקורנפלקס יש לתת שהוא חמץ, לכן יש לקנות רק במקום שעשו מכירת חמץ כדין.

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קורנפלקס זה רק תערובת חמץ, ולכאורה יש שישים כנגדו שהוא בטל ובתערובת שיש שישים כנגדו מבואר במשנה ברורה שאין דין חמץ שעבר עליו הפסח כיון שחיוב ביעורו רק מדרבנן, ואם כן לכאורה אפילו אם לא נמכר לגוי מותר לקנותו ולאוכלו אחרי פסח.

  2. אינני יודע מה כמות הלתת ואם אין לזה בעיה של איסור מעמיד, ולכן אם לא נמכר לגוי כדין לא הייתי קונה אחרי פסח.

  3. למה לחשוש בזה משום מעמיד.
    ועוד כנראה שאין כזית מהלתת בחבילה ושוב אין בזה איסור חמץ שעבר עליו הפסח כמבואר במשנ"ב ובביה"ל