מסך עם תמונות מתחלפות אוטומטי בשבת

שאלה:

הבת שלי שמה בסלון הבית, מסך אלקטרוני, שיש בו מאות תמונות המתחלפות באופן אוטומטי, האם זה בעיה בגלל שבת? האם מותר להסתכל בתמונות המתחלפות בשבת ? האם צריך להסיר את המסך בשבת ? – תודה

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לכבות את המסך לפני שבת. אמנם אין בזה איסור, והיום מצוי מאוד בבתי כנסת מסך כזה שבו כתובים זמני התפילות, השמחות של בני הקהילה ועוד, אבל כאשר מדובר במסך תמונות שאין בו מצוה ובדרך כלל משמש לחול, ובדרך כלל זה נעשה על ידי איסור, נראה שיש בכך זילזול בקדושת השבת. כך נראה.