הלוואה לחבר

שאלה:

לגבי הלוואה מחבר, הרב עובדיה מתיר להלוואות עם 2 עדים/בכתב אבל חבר שלי אומר לי שהוא ראה שאם נעשה ככה יהיה אסור לו להיפגש איתי במשך 30 יום .
האם זה נכון ואפשר מקור לדבר הזה?

תשובה:

שלום וברכה,

במה שכתבת שהרב עובדיה מתיר להלוות עם שתי עדין או בכתב, יש לדייק יותר, שמעיקר הדין חייבים להלוות רק בפני עדים או עם כתב, ומרן הרב עובדיה כתב שיש להקפיד. והביא את טעמי הפוסקים מדוע לא הקפידו בדבר, אבל לכתחילה יש להקפיד.

אין שום מקור שלא להיפגש אחרי ההלוואה שלושים יום. וכאשר אתה מלווה לחבר יש בזה מצווה, ואין מניעה להיפגש כרגיל.

בהצלחה.

מקורות:

הלוואה בפני עדים או שטר – שו"ע חו"מ סימן ע.