קשירת ציצית – להקפיד שאותם חוטים יהיו בצד מסויים של הקשר

שאלה:

שלום

קשרתי ציצית באופן המקובל, שעושים שני קשרים בין כל קבוצת כריכות, אלא שבשני הקשרים האחרונים במקום להשאיר את הפתילות בצורה של שתי קבוצות – ארבע מכאן וארבע מכאן בטעות התרתי את הקשר של קבוצה של ארבע (שנוהגים בתחילת הקשירה לקשור קבוצת של ארבע פתילות בנפרד), האם ניתן כעת בכל זאת להפריד את החוטים לשתי קבוצות של ארבע ולעשות שני קשרים, אפ' שאולי זה לא אותן ארבע פתילות שהיו בשאר הקשירות שבכנף?
מקוה שהשאלה הובנה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי בהחלט אבל אז אם יקרעו לך שני חוטים אתה בבעיה ואסביר: באופן עקרוני מצד הלכות הקשר, אין חיוב שתמי יהיו אותם ארבעה בחוטים בכל קבוצה, וניתן אחרי כל כריכה לחלק אותם לשתי קבוצות ולקשור. הסיבה לכך שמקפידים שיהיו אותם ארבעה, משום שכאשר נתלשים שני חוטים יש לנו לחשוש שהם בעצם שני צידי אותו חוט, וחוט שנתלש משני צדדיו נפסל ויש להחליף חוטים. אבל אם תקפיד שתמיד זו תהיה אותה קבוצה, אם ני שהחוטים שיתלשו יהיו מאותו צד, תדע לבטח שהם לא מאותו חוט ועדיין זה כשר. ראה בענין זה בהרחבה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' יב.

לכן כדאי לך כן לטרוח מעט ולהתיר את הכריכה עד הקשר הקודם, לראות מה שת הקבוצות ולהמשיך להקפיד…

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם בסיום קשירת הציצית צריך להיות ארבעה פתילים מכאן וארבעה פתילים מכאן?
    יש כבר ציצית קשורה, עם שלושה מכאן וחמישה מכאן[בסוף כל הקשרים] האם היא כשרה?
    כי יש נוי או שזה פסול?
    תודה

  2. צריך להיות ארבע בכל צד, תתיר את זה, יכול להיות שזה התערבב רק בקשר האחרון או אחד קודם… ואז תוכל לתקן בנקל. לא לשכוח לומר לשם מצות ציצית.