ספק חמץ שעבר עליו הפסח

שאלה:

שלום! לגבי מכונות חטיפים שאני סבור שלא מכרו את החטיפים שבהם לגוי בפסח- מתי ניתן לקנות ממנה (בהנחה שבשלב מסויים החטיפים מתחלפים בחטיפים חדשים שכן נמכרו על ידי החברות הגדולות בפסח, או יוצרו לאחר פסח), כלומר לאחר פרק זמן מסויים המכונה תכיל רוב חטיפים כשרים…השאלה כמה זמן עלי לחכות …תודה :)

תשובה:

אני מניח שעכשיו שזה כבר חודש כמעט לאחר הפסח, ודאי היתה כבר תחלופה של ממש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה…האמת שזו מכונה באיזור מוסד אקדמי שסגור כרגע…אז לא בטוח שהתחלופה גבוהה כל כך.. באופן עקרוני אשמח לדעת איזה עיקרון הלכתי שייך למקרה..
    במצב של ספק כמו זה, האם הולכים לפי הרוב ? נניח שפרק זמן סביר לתחלופה שבסופה יהיה רוב חטיפים כשרים הוא עוד חודש מעכשיו, האם הולכים לפי הרוב הכשר החדש שנוצר? תודה :)