נטילת ידים לברכת כהנים בשטח פתוח

שאלה:

שלום כבוד הרב
איך עושים נטילת ידיים לברכת כהנים בשבת כשמתפללים בחוץ
תודה

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר להביא לשם בקבוק מים וליטול, רק לשים לב שנוטלים על הכביש ולא במקום שיכול להיות מצב של השקייה חלילה. במקרה שאין אפשרות, יש לסמוך על הנטילת ידים בבוקר ולשמור היטב שיהיו ידיו נקיות עד לאחר ברכת כהנים. ראה שו"ע סי' קכח סעי' ו ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח,
    בשעת הדחק, אם לא שמר על ידיו נקיות. יכול ליטול ידיו בשטח פתוח אפילו אם הוא מְשקה את הזרעים דהוי פ"ר דלא ניחא ליה. ועיין סימן שלו ס"ג, ס"ק כז.
    בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

  2. נכון. המשנ"ב כתב להחמיר בזה. אבל, א. לא ברור שדעת מרן להחמיר. ב. נראה לי שבשעת הדחק גם המשנ"ב יודה להקל. אם לא שמר על ידיו נקיות. שמדובר כאן על נטילת ידיים של מצוה ולא של רשות שהרי מותר לכהנים ליטול ידיהם רגיל ביום כיפור.
    בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.