לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חינוך הבנים – טלפון לא כשר

שאלה:

שלום וברכה
ברוך השם אנחנו מגדלים 3 בחורים מתבגרים שהיו כולם בישיבות וכרגע כולם בבית עם מכשרי טלפונים לצפית סרטים .
עד לפני כמה זמן בעלי ואני שילמנו את עלות הסים ששימש עבור שיחות טלפון היום הסים הזה משמש כמובן גם לצפיה באינטרנט וסרטים שזו מציאות של שעות על גבי שעות .
כמובן שמיהדות לא נישאר הרבה והצער הוא גדול מנשוא .
עלו לנו כמה שאלות
1. האם אנחנו צריכים להמשיך לממן את עלות הסים הזה ?
לא מספיק הקורת גג .אוכל .חום ואהבה שאנחנו נותנים …
2. האם אנחנו צריכים לתת להם דמי כיס כשאנחנו יודעים שזה הולך להבל וכדומיו ?

ברוך השם המעמד הכלכלי שלנו טוב .הכסף לא השאלה כמובן אלא המוסריות שבדבר

תשובה:

אינני יודע מה חשבתם לכתחילה… מי נותן לילד טלפון שאפשר לראות בו סרטים??!! רק טלפון כשר שמיועד לשיחות בלבד!!! אין עוול יותר גדול מלחשוף ילד בצורה כזו לתכנים של זבל. אינני יודע מה טוב לעשות עכשיו, זה מאוד תלוי במצב בו הם כבר נמצאים, אם עוד אפשר למנוע את זה מהם אז ודאי יש למנוע, אבל אם זה רק יגרום למריבה ומירמור, זה לא מה שיועיל, כדאי מאוד ללהתייעץ באופן פרטני עם אנשי חינוך שמכירים אותם ויודעים באיזה מצב הם נמצאים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. את הטלפונים האלה הם קנו לעצמם .בודאי לא אנחנו נתנו להם .
    הם פשוט החליפו את הסים או יותר נכון פתחו אותו .לא יודעת בדיוק .והחיוב נשאר עלינו .
    בכל מקרה .הבנו בהחלט נתיעץ .
    תודה