הנאה מדבר שהושג או תוכנן בצורה לא כשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
בגמרא כתוב מקרה שהיה תנא אחד נראה לי שבשבת עמד ליד כרם שנשברה לה החומה שהיתה שייכת לו בשבת
וחשב שבמוצאי שבת הוא יתקן את הנזק בחומה ואז נזכר שהיה שבת והחמיר על עלצמו שבמוצאי שבת ובכלל לא יתקן את החומה והסוף יצא שגדל לו שם שיח מסויים שיצא לו מהשיח רווח גדול או משהוא כזה

השאלה יא שאומרים שהכל משמיים חוץ מיראת שמיים
ואם כן אם לאדם ניתן ידע מסויים שהושג בצורה לא כשרה לדוגמא לאדם מתחזק שיש לו אנטרנט לא כשר והוא אומר לאדם שומר מצוות דברים מסויימים שלמד שיכולים לעזור לו ביום יום
או סתם דוגמא שאדם הוריד מהאנטרנט שאינו כשר שיעורי תורה
האם לפי המעשה בגמרא יהיה ניתן לומר שיהיה איזה צד להחמיר לאדם במצב הזה שלא ישתמש בידע שניתן לו מאחר שהושג בצורה לא כל כך כשרה
אוצלא להאזין לשיעורים הללו

תשובה:

שלום וברכה

אין כל ענין, זו היתה הנהגה מיוחדת לתנא שאינו במושגים שלנו בכלל להבין את עוצם קדושתו ומעלתו, וכמו הביטוי השגור בפי בנו אדם "העבירות שלו הם המצוות שלנו"… אין טעם לנהוג במושגים ומדרגות שלא שייכות אלינו כלל.

בהצלחה