החתן עם מסטיק בחופה

שאלה:

התחתנתי לפני כשנה וחצי ונזכרתי פתאום שבשעת הקידושין היה לי מסטיק בפה האם יש בעיה בברכות ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש להתחזק בלהבין מה הוא מעמד הקידושין… כאשר אדם כורת ברית עם אשה לבנות יחד בית יהודי גדול, זה משול לבנין וחנוכת בית המקדש! בית יהודי הוא מקום להשראת השכינה, המעמד הזה קובע את כל החיים הרוחניים והגשמיים של בני הזוג, ויש לקיימו מתוך מורא, רגשי התעלות, תפילה לה' יתברך, הלב צריך לעלות על גדותיו מתוך פרץ של הודיה לה' מחד, ומאידך ההכרה בחשיבתו וסגולתו ורוממותו של המעמד הזה.

זה לא הזמן למסטיק…

נסה לדמיין את הכהן הגדול הנכנס לבית קודש הקודשים בבית המקדש ביום הכיפורים כדי לכפר את כל עוונות עם ישראל, כולם ברתת ובזיע מצפים לראות אם ימחל להם, והוא עם מסטיק בפה… בלונים…

ולעצם השאלה: זה לא מעכב בקידושין, לכתחילה אסור לאכול ולשתות תוך כדי הברכות משום שהחתן יוצא ידי חובה בברכות אלו מאת המקדש, אבל הקידושין עצמם חלים גם כך.

תזכו שיהיה ביתכם מקום להשראת השכינה, ולזרע קודש של קיימא דורות ישרים ומבורכים של תלמידי חכמים צדיקים וצדקניות המבורכים בכל.