עריכת צוואה

שאלה:

אני מאוד רוצה שחלוקת רכושי תהיה כפי החוק הקיים כיום במדינה וגם ילדי יודעים זאת
האם יש טעם לערוך צוואה לפי ההלכה כדי להימנע מהקנאה מחיים,ופי 2 של הבכור,וכו'
ואם כן האם יש לה תוקף חוקי

תשובה:

שלום לפי הלכה אדם שאמר בפיו שהרכוש יחולק לבנים ובנות בשווה, לא מועילים דבריו, והרי זה כמתנה על מה שכתוב בתורה. והעיזבון יהיה שייך רק לבנים ולא לבנות.

וכדי שיחלקו היורשים בירושה בצורה שווה – בנים ובנות, יש לערוך צוואה הלכתית שבה הוא מקנה את נכסיו לפני מותו, ובכך החלוקה תהיה תקיפה לפי התורה. בנוסף, מאוד כדאי ומומלץ לערוך צוואה כדי שיהיו בטוחים שלא יעלה שום ויכוח ומריבה ח"ו אחר פטירת ההורים. והניסיון מוכיח שאם לא משאירים צוואה פעמיים אחד נכנס ללחץ כספי ורוצה לחלוק את הירושה באופן שיקבל כמה שיותר. ועל כן עריכת הצוואה מחוייבת ומומלצת.

הצוואה שעורכים בבית דין יש לה תוקף חוקי. לפי החוק אין צורך לערוך צוואה אצר עו"ד. אלא כל צוואה שחותם בפני שני עדים יש לה תוקף חוקי.

בהצלחה

נ.ב. ניתן לערוך צוואה כאן באתר דין.