נהג להסתפר רק מל"ד בעומר

שאלה:

יהודי שידע על ההבדל בין ספרדים לאשכנזים ולמרות זאת נהג שלוש שנים ברצף להתגלח רק מיום ל"ד לעומר. יש כאן עניין של נדר לחומרא כמו הספרדים? כמובן שהשואל אשכנזי.

תשובה:

לכאורה יש כאן בהחלט חשש נדר, הוא קיבל על עצמו להחמיר כשיטת השולחן ערוך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ולפי זה, לפי קבלת החומרא של הנדר, מה מסגרת החומרא- מותר להתגלח כבר ביום ל"ד לעומר בבוקר אחרי הנץ החמה או שיש שיטות מחמירות יותר בהלכה לפי אשכנזים/ספרדים/תימנים וכן הלאה.

  2. הכוונה האם חוששים לעוד חומרות שהוא קיבל במסגרת הנדר? לדוגמא:
    להתגלח רק אחרי חצות היום ולא מוקדם יותר אחרי הנץ החמה- ביום ל"ד לעומר?