שכר שבת בהבלעה

שאלה:

שלום רב,
אני מוזמנת להתארח אצל קרובים בשבת ובביתי יש חתולה ישישה שמסיבות בריאותיות צריכה לקבל מזון מיוחד מספר פעמים ביום.
חשבתי לבקש טובה משכנה שתבוא לטפל בחתולה אך אני חוששת כי תהיה זו טרחה גדולה ועל כן נראה לי ראוי להציע לה שכר על הטרחה אבל הטרחה אמורה להיות בשבת.
האם יש דרך לבקש את הטובה ולתת כסף כביכול מתנה בלי קשר?

תשובה:

שלום וברכה,

יש גם אפשרות לשלם בהבלעה, כלומר אם אחת האכלות היא לפני שבת או לאחריה והסכום הוא גלובלי, זה בסדר.