שבת – הטמנה במקצת בדבר המוסיף הבל

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
כשמדברים על הטמנה פוסקים שאסור להטמין במוסיף הבל אפילו בערב שבת ומותר בלא מוסיף הבל. ובשבת אסור כל הטמנה.
הרמ"א אומר שהטמנה במקצת לא נחשב הטמנה, אז מותר הטמנה במקצת בשבת. אבל באיזו חומרים מדובר, על מוסיפים הבל או על לא מוסיפים הבל?
זאת אומרת, השאלה: לפי הרמ"א, מותר הטמנה במקצת במוסיף הבל? (אם אפשר להביא מקור)
יישר כח

תשובה:

בהחלט מותר, הרעיון הוא שלדעת הרמ"א הטמנה במקצת היא כלל לא הטמנה, לכן הקלו בני אשכנז להניח מגבת וכדומה על הסיר מלמעלה כשהוא על הפלטה באופן שהדפנות גלויות, ואפילו בשבת, למרות שסיר על הפלטה שמכסים אותו זו הטמנה בדבר המוסיף הבל.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק א' סעי' עה, עח.

הצטרף לדיון

תגובה 1