עבודה זרה בתקופת התנ"ך

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

ידוע שכמעט ברוב תקופת התנ"ך היה יצר הרע של עבודה זרה לפי מה שהבנתי(כך שמעתי)עבודה זרה הייתה פועלת כלומר היה בה ממש מה שרציתי לשאול אם עבודה זרה פעלה פעם איך הגמרא אומרת שידעו ישראל שאין ממש בעבודה זרה ואיך היו צדיקים כמו אברהם שהגיעו למסקנה שעבודה זרה זה שטויות

תשובה:

אין ממש בעבודה זרה, בגלל שהכח הפועל לא היה כח עצמי של העבודה זרה, אלא כח אלוקי הטמון בכל מיני מלאכי שרת וכו', שטבע בהם בורא עולם בטבעם ששמות מסוימים וכו' יפעלו בהם, ממילא הכח האמיתי הוא הבורא יתברך ולו ישירות יש לעבוד.