מצית שמונחת על ספסל

שאלה:

מישהו השאיר מצית על ספסל בפארק. אני לא רוצה להשאיר אותה, כי ילדים משחקים שם. זו חפץ לא יקר. האם אני יכול לזרוק לפח, או האם אני חייב להשאיר פתק שמצאתי אותה ואיך לקבל בחזרה?

תשובה:

שלום וברכה,

המקום בו הונח המצית נחשב לסימן, אנו פוסקים ש'מקום הוה סימן'. ובעל המצית ששכח את המצית שהניח בספסל יוכל לתת סימן שהמצית נמצאה מונחת בספסל. לכן יש חל על המוצא חיוב השבת אבדה. ויש לתלות מודעה על גבי הספסל שהמאבד יוכל לפנות אליך.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רנט סעיף ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תליתי פתק השבת אבידה כדברי הרב. נשאר כמה ימים והיום ביום ראשון ראיתי שהוא נעלם. האם יש צורך לחזור ולתלות עוד פתק? ואם כן, לאורך כמה זמן? תודה.