אבלות

שאלה:

ברצוני לדעת האם מותר לעשות את הדבר הבא. מו"ר אבי נפטר ז"ל לפני כחודש באזור הצפון,אחרי שטמנו אותו באדמה הניחו על הקבר שעדין הקבר מכוסה רק באדמה,הניחו ארגז ארוך קצת גדול מברזל על הקבר . רציתי לדעת האם מותר לעשות דבר כזה,? הבנתי שהנשמה הולכת וחוזרת כל שבעת הימים מהקבר לבית,האם זה גרם להנשמה לא ללכת ולבוא? תודה

תשובה:

אני לא יודע מה זה בדיוק הארגז ומי הניח ולמה, אבל זה לא גורם לו נזק והכל בסדר עם נשמתו.

מה שיועיל מאוד עבורו, זה הקפדה של צאצאיו על אמירת הקדיש בכל שלושת התפילות, ולימוד משניות קבועלעילוי נשמתו.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי להגיב לכבוד הרב,
    הסיבה היא פשוטה, שהם הניחו במטרה שיחשב כמו מצבה, כיוון שיש נחת רוח גדולה לנפטר בזה כמו שכותב רבנו האר"י [ולשיטתו דווקא ביום ה 7 לא לפני ולא אחרי , עיין חזון עובדיה אבלות חלק א] ולכן עשו זאת בינתיים.