שימוש בתותח קונפיטי בשבת

שאלה:

שבוע טוב,
תותח קונפיטי: חתיכות נייר שנמצאות בתוך כלי סגור עם קפיץ. וכאשר מותח את הקפיץ הניירות עפות למרחוק. עושים זאת לצורך שמחה של יום הולדת וכו'.
האם מותר להשתמש בו בשבת? לענ"ד הדבר מותר, מדובר בדבר שלא נעשה לקיום אלא חד פעמי לצורך שמחה. ואין בזה איסור קורע ולא עשיית פה. ואיןח
לחשוש להשמעת קול שהרי לא מדובר בדבר שיש לחשוש שעושה מלאכה האסורה בשבת?
בברכת התורה, ויקטור בוחניק רחובות.
מהי דעת הרבנים?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם הפתח כבר קיים [אינני מכיר כדי לקבוע] וכל הנושא הוא מתיחת קפיץ חד פעמי כמו חץ וקשת, אינני רואה סיבה לאיסור, גם משום זורה אין לחוש.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סו"ס שיט בשם רבי עקיבא איגר שכיון שאין הפרדת אוכל מפסולת אין זורה.