צידת או הריגת יתוש שעלול לשאת נגיף בש"ק

שאלה:

יש תשובה מהגרש"ז [להגרי"א דינר] בעניין הריגת יתוש ביו"ט שהתלבט להתיר בצירוף של "מתוך" ומלאכה שאינה צריכה לגופה ובמקום צער וכו'
כעת יש חשש שיתושים הם מקור להפצת כל מיני וירוסים [לאו דווקא קורונה] ועלולים להיות מסוכנים בפרט למי שנעקץ מהם
האם ניתן להורגם או לרססם בש"ק [אולי לא ישיר שלא יהיה פסיק רישא] מכיוון שזה משאצל"ג ואם לא…..
אולי "לתפוס" או ללכד בכוס [במצב שלא יוכל להזיק]…שיש צד לומר שבכוס הוא עדיין מחוסר מעשה צידה וגם משאצל"ג וגם אין במינו ניצד וגם במקום צער או אפילו חשש סכנה ועוד כהנה וכהנה…
השם ישמור אך במצבנו היום אולי ניתן להקל בזה בעת הצורך מחמת ספק סכנה

תשובה:

החשש הזה הוא קצת מוגזם, ולהגדיר עכשיו יתושים כשרצים מזיקים כמו נחש ארסי וכדומה שהוזכרו בסי' שטז נראה בעיני מרחיק לכת… ריסוס בחלל החדר במקום שאין יתושים כדי שאם יגיעו יפגעו, או על הגוף – סנו די וכדומה – מותר, ראה שמירת שבת כהלכתה פרק יד סעיף לה.